Nieuws

Dank aan Milki hoevewinkel

We danken Milki voor de gift van 60 ijsjes-sneeuwmannen aan onze bewoners. Die hebben gesmaakt.

http://www.hoevewinkelmilki.com/

Dank aan Leonidas Gistel

We kregen nog een laat berichtje van de Sint, dat er bij Leonidas in Gistel een chocoladen sint stond te wachten van maar liefst 1,8kg. Die wordt straks verloot onder één van onze leefgroepen.

Dank aan 5STW SIGO

Vier leerlingen uit het 5de STW van SIGO Gistel hebben in het teken van hun project rond goede doelen, gekozen voor Arcade. De vier meiden werkten een moodboard uit vol positieve quotes, om onze jongeren een hart onder riem te steken in deze corona-tijden. Deze zal opgehangen worden op een zichtbare plek in de leefgroep en kan verder aangevuld en gepersonaliseerd worden met foto’s en quotes van de jongeren.

Twee leerlingen overhandigen de moodboard aan collega Iris.

Leuk initiatief, waarmee je ons ook steunt

Soetkin aan het woord

Onlangs ben ik gaan samenwonen met mijn zus in hartje Oostende. Een eigen stek inrichten, iets waar ik al lang naar uitkeek. Mijn liefde voor tweedehandsspullen bleef echter kriebelen. Te veel spullen, te weinig plaats! Zo groeide het idee om via mijn pagina op Instagram anderen blij te maken met mijn oog voor leuke stuks! De opbrengst geef ik met veel liefde aan kinderen die een extra kans kunnen gebruiken via vzw Arcade. Zij zetten zich in vanuit bijzondere jeugdzorg in voor kwetsbare jongeren. Elke dag komt er minstens 1 nieuw item online aan een heel zacht prijsje.

Hartelijk dank aan Cera

 Mede dankzij de financiële steun van de coöperatie Cera kon de tuin van Sepia  omgetoverd worden tot een leuke plaats voor de kinderen dankzij de plaatsing van een klim- en glijtoren.

Foto: Mark Vansevenant

Op de foto zien we van links naar rechts directeur Luc Wicke en de bestuursleden van RAR Cera Oostende Luc Sticker, voorzitter Nicole Vergote en Michel Vanhevel (MVS).

Jaarlijks lopen doorgaans een paar duizend Oostendenaars mee tijdens de belevingsloop in september. Het coronavirus zorgde er dit jaar echter voor dat de Ostend Night Run geannuleerd werd. Organisator Rotary Oostende ter Streep zorgde voor een prachtig alternatief. “Samen lopen zou sowieso niet lukken dit jaar, maar niemand belette de deelnemers om het parcours van 7, 14 of 21 kilometer individueel of in hun bubbel af te lopen of te wandelen”, vertelt voorzitter van Rotary Oostende, Niek Claeys. “Deelnemen kon, in vergelijking met andere jaren, volledig gratis. Het initiatief bracht tijdens de maand oktober honderden mensen op de been. Goed voor maar liefst 9.044 gelopen kilometers.”

Acute eerstelijnszorg

Rotary Oostende ter Streep en hoofdsponsor Metagenics beloofden een euro per gelopen kilometer. Dat maakt een opbrengst van 9.044 euro. Dankbaar voor het behaalde resultaat werd het bedrag zelfs afgerond naar 10.000 euro. “Dankzij alle lopers en wandelaars kunnen we het mooie bedrag van 10.000 euro schenken aan enerzijds Arcade vzw, een organisatie die kwalitatieve hulp biedt aan gezinnen in problematische leefsituaties, en anderzijds aan vzw De Katrol, een vereniging die kansarmoede bestrijdt via studie- en gezinsondersteuning. Beide verenigingen zullen binnenkort elk 5.000 euro inzetten voor acute eerstelijnszorg. Zo zal er materiaal aangekocht worden voor gezinnen zoals computers en wasmachines. Materiaal dat ze erg goed en dringend kunnen gebruiken”, aldus Niek.

 

Alternatief Metarelax Ostend Night Run brengt 10.000 euro op voor het goede doel

Niek van Rotary Oostende kon Ghysel Chantal van Arcade vzw (links) en Mieke Verhulst en Katrien Sabbe van De Katrol blij maken met een schenking. 

FOTO: JEFFREY ROOS