Nieuws

Hartelijk dank aan Cera

 Mede dankzij de financiële steun van de coöperatie Cera kon de tuin van Sepia  omgetoverd worden tot een leuke plaats voor de kinderen dankzij de plaatsing van een klim- en glijtoren.

Foto: Mark Vansevenant

Op de foto zien we van links naar rechts directeur Luc Wicke en de bestuursleden van RAR Cera Oostende Luc Sticker, voorzitter Nicole Vergote en Michel Vanhevel (MVS).

Dank aan Metarelax Ostend Night Run

Uit Het Nieuwsblad

Het coronavirus zorgde er bijna voor dat de duizenden deelnemers van de Metarelax Ostend Night Run in de kou zouden blijven staan. De organisatoren zorgden echter voor een alternatief en dat bracht 10.000 euro in het laatje voor twee goede doelen.

Lees meer...
Directeurswissel

Arcade staat voor een aanpassing van zijn directiestructuur naar aanleiding van de pensionering begin 2021 van Luc Wicke.

Tine Maes wordt per 1 januari 2021 de nieuwe Algemeen Directeur. Momenteel is ze al in dienst getreden om zich in te werken en een vlotte overdracht te garanderen.

 

Lees meer...
Fifty-one: steun in coronatijden.

De Oostendse Fifty-One serviceclub heeft ons in deze corona tijden gesteund door de aankoop te financieren van heel wat spelen voor onze bewoners.

Zo konden we het volgende aankopen:

- 3 fietsjes

- Go-cart Berg Jeep

- Nintendo Switch + Mario spel, accessoires hoesje en big ben screen protection, spelletjes Just Dance, 1-2 Switch, Mario Party en Let's Sing.

 

Lees meer...
Dank je wel Willem

Willem Beel maakte met zijn 3D-printer face-shields waarvan hij er 14 stuks schonk aan Arcade. Dit verhoogt de beschermingsmogelijkheden voor onze residentiële begeleiders.

Van harte dank je Willem.

Jaarlijks lopen doorgaans een paar duizend Oostendenaars mee tijdens de belevingsloop in september. Het coronavirus zorgde er dit jaar echter voor dat de Ostend Night Run geannuleerd werd. Organisator Rotary Oostende ter Streep zorgde voor een prachtig alternatief. “Samen lopen zou sowieso niet lukken dit jaar, maar niemand belette de deelnemers om het parcours van 7, 14 of 21 kilometer individueel of in hun bubbel af te lopen of te wandelen”, vertelt voorzitter van Rotary Oostende, Niek Claeys. “Deelnemen kon, in vergelijking met andere jaren, volledig gratis. Het initiatief bracht tijdens de maand oktober honderden mensen op de been. Goed voor maar liefst 9.044 gelopen kilometers.”

Acute eerstelijnszorg

Rotary Oostende ter Streep en hoofdsponsor Metagenics beloofden een euro per gelopen kilometer. Dat maakt een opbrengst van 9.044 euro. Dankbaar voor het behaalde resultaat werd het bedrag zelfs afgerond naar 10.000 euro. “Dankzij alle lopers en wandelaars kunnen we het mooie bedrag van 10.000 euro schenken aan enerzijds Arcade vzw, een organisatie die kwalitatieve hulp biedt aan gezinnen in problematische leefsituaties, en anderzijds aan vzw De Katrol, een vereniging die kansarmoede bestrijdt via studie- en gezinsondersteuning. Beide verenigingen zullen binnenkort elk 5.000 euro inzetten voor acute eerstelijnszorg. Zo zal er materiaal aangekocht worden voor gezinnen zoals computers en wasmachines. Materiaal dat ze erg goed en dringend kunnen gebruiken”, aldus Niek.

 

Alternatief Metarelax Ostend Night Run brengt 10.000 euro op voor het goede doel

Niek van Rotary Oostende kon Ghysel Chantal van Arcade vzw (links) en Mieke Verhulst en Katrien Sabbe van De Katrol blij maken met een schenking. 

FOTO: JEFFREY ROOS